Uleiul de ricin este eficient în cosmetică

Uleiul de ricin este un ulei folosit în întreaga lume pentru îngrijirea pielii şi a părului, pentru întărirea unghiilor, pentru creşterea genelor şi sprâncenelor sau pentru masaj. În articolul de astăzi voi povesti despre câteva tratamente de îngrijire cu ulei de ricin pentru piele, pe care le poţi încerca acasă. Este potrivit pentru toate tipurile de ten, pătrunde rapid în piele şi îndepărtează impurităţile.

beneficii_ulei_de_ricin

Uleiul de ricin poate fi folosit pentru:

tratarea cearcănelor: înainte de culcare, se amestecă ulei de ricin cu puţin ulei de cocos şi se masează zona de sub ochi până când amestecul este absorbit în piele.  Cearcănele vor dispărea în câteva zile.

tratarea acneei: se aplică ulei de ricin pe zonele afectate şi se masează uşor pielea. Se lasă să acţioneze peste noapte şi se spală dimineaţa cu apă călduţă şi cu un gel de curăţare special pentru tenul acneic.

hidratarea buzelor: dacă ai buzele crăpate, amestecă câteva picături cu puţin ulei de migdale şi masează buzele înainte de culcare.

masaj: uleiul de ricin este bun pentru masaj,  pentru că reduce durerile musculare. Trebuie însă amestecat cu alte uleiuri vegetale.

calmarea arsurilor solare: se amestecă cu ulei de cocos şi se aplică pe zonele afectate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s